At være tyk, er et valg man tager!

Det er i hvert fald et valg jeg har taget – men derfor kan man jo godt være smuk!

Der er sikkert andre end mig der kender til det, at blive i dårligt humør når man skal prøve at være sund. Jeg kan være sur en hel dag, hvis jeg ved at aftensmaden består af grøntsager – ikke fordi det ikke smager godt, for det gør det jo som regel. Men jeg er bare ikke fan af mad der ikke består af en masse kulhydrater, sovs og meget gerne sodavand til.

Jeg har næsten hele mit liv været tyk, pluzsize, oversize eller hvad det efterhånden bliver kaldt. Jeg har været på samtlige slankekurve, og det ender altid med at jeg tager det hele på igen, og som regel også mere til.

At være tyk, er et valg man tager – det kan jeg være bekendt at sige, da jeg selv er tyk og jeg ved at jeg ville kunne gøre noget ved det hvis jeg ”ville”. Det er ikke fordi jeg ikke gerne vil smide de overflødige kilo, for hvem vil ikke gerne ligne en model og veje 65 kilo? Men jeg er kommet til et punkt i mit liv hvor jeg har fundet ud af at man sagtens kan være smuk og elsket selvom man er tyk, og det nemmeste er helt sikkert at prøve at blive glad for det man har og hvordan man ser ud!

Det er nemmere sagt end gjort, og jeg kæmper stadig med det, men jeg er overbevist om at hvis man elsker sig selv er det også nemmere for andre at gøre det.

Jeg har brugt mange år af mit liv på at ”gemme” mig, og prøve at ligne alle de andre – men det er slut nu. Jeg er MIG og jeg ser ud som jeg gør.

Jeg har valgt at åbne min blog WintherDuen.dk igen, mange har spurgt til den – tak for det! Jeg har valgt at det denne gang skal handle om andet end #Livetsommor.

Jeg vil bruge bloggen til at fortælle om hvad jeg gør for at ”Elske mig selv som jeg er”, vise at man sagtens kan se godt ud – selvom man er for tyk. Vise hvor jeg køber mit tøj og meget meget mere.

Derudover vil der også komme indlæg om at være selvstændig – som jeg er med butikken Amanda by Winther – Art & Accessories på Lyngby Hovedgade 57, og med ”MamaWise.dk – et online univers for mødre” som jeg er den ene halvdel af.

I vil nok ikke kunne undgå at der også kommer lidt om #Livetsommor til Wilma på 2 år og 2 måneder, om at være gift med min mand Rasmus og studerer samtidig.

Jeg vil også vise hvordan og hvad jeg gør for at leve så billigt som overhovedet mulig og mange andre ting.

Jeg håber I alle vil tage rigtig godt imod min ”Nye blog” og send endelig en mail på WintherDuen@hotmail.com hvis I har spørgsmål eller emner jeg skal tage op.

Velkommen tilbage, det er dejligt at være her igen 😀

Bloggen er lavet med henblik på at folk endelig skal komme med deres holdninger og meninger – vi skal bare huske at holde en god tone.

Hvad er din holdning i forhold til at være tyk, oversize, plus size osv. Er det et valg man tager?

9 tanker om “At være tyk, er et valg man tager!

 1. Malene Svar

  Tja. Jeg ved ikke om jeg vil sige, at jeg ligefrem har VALGT at være tyk. Som i at jeg har truffet et aktivt valg om at sådan vil jeg bare være. Nogle dage ville jeg ønske, at jeg ikke var – men min krop er bare sådan. Sådan har den altid haft tendens til at være. Jeg vælger selvfølgelig, at jeg ikke er på slankekur vær dag – men det er sådan set også et valg om at livet er så meget mere end en kamp om at være tynd.

  Giver jeg mening? Det håber jeg, jeg gør. Jeg glæder mig til at følge med – og jeg glæder mig til at vi nu er fælles om at være plus size-bloggere.

  • WintherDuen Indlægs forfatterSvar

   Du giver mega meget mening Malene. Jeg tager nogle valg her i livet der gør at jeg ikke bliver slank – så jeg har taget et valg. Jeg har i hvert faldt nu taget et valg der hedder at jeg ikke gider at gemme mig og være flov mere!

   Ej hvor hyggeligt – jeg var ikke klar over at du bloggede (men skønt søde)
   Nyder i hvert fald at følge dig på IG 😀 <3 Dejlig du vil følge med her - jeg skal da også ind og tjekke din blog 😉

   • Malene Svar

    Du kan tro jeg blogger! Det har jeg gjort i flere år, faktisk. Dog har den stået meget stille i perioder. Du skal være så velkommen!

    • WintherDuen Indlægs forfatterSvar

     Ej hvor dejligt Malene – jeg kan godt se nu hvor jeg besøger din blog igen og tænker mig om at jeg da har været inde på den 😀 Skøn blog <3

 2. Mia Kristensen Svar

  Uhm … et valg! Tja måske… men når vægten rammer et helt bestemt tal (ned ag gående) går min krop nærmest i panik, som om at min psyke ikke kan klare at jeg taber mig … jeg drømmer om et letter liv for min skyld, men det synes at gå i vasken hver eneste dag !!
  Fed blogg

  • WintherDuen Indlægs forfatterSvar

   Mange tak Mia. Dejligt du vil læse med – og ja det med vægten er ALDRIG nemt!

 3. Madeleine Beer Svar

  Jeg tog et valg om, at jeg ikke ville være overvægtig længere. Jeg havde faktisk prøvet at overbevise mig selv om, at sådan så jeg altså bare ud, og at jeg var helt fin, som jeg var. Problemet var bare, at det mente min krop ikke. Jeg gik til lægen, fordi jeg ikke havde det godt. Jeg fik målt en masse ting i mit blod, og realiteterne var dem, at jeg var i risikozonen for at udvikle sukkersyge, jeg havde alt for højt kolesteroltal, min krop skreg på d-vitamin – og jeg var 0,2 “point” på BMI skalaen fra at gå fra “overvægtig” til “svært overvægtig” Jeg var lige blevet alenemor og jeg kiggede grædende på min sovende søn om aften. Jeg havde så dårlig samvittighed over, at jeg ikke havde det overskud, han fortjente. Derfor tog jeg beslutningen om, at jeg ikke ville være tyk længere. Og på 5-6 måneder tabte jeg mig 20kg. Jeg har aldrig lykkes med en slankekur, og jeg var så bange for at fejle igen. Men det gjorde jeg heldigvis ikke! Jeg fandt motivation i at lægge billeder af min mad på instagram og motivere andre til at spise sund og lækker mad. Jeg havde i første omgang ikke nogen vægt, så fra da jeg blev vejet ved lægen, og til jeg vejede mig igen, var der gået halvanden uge.. Jeg var RÆDSELSSLAGEN for at træde op på min nyindkøbte vægt, for hvis jeg ikke havde tabt mig, ville min motivation ryge med ud sammen med skuffelsen.. Men jeg havde smidt 4,5 kg! Det meste var selvfølgelig væske, som ikke længere var bundet til min krop, men hold nu op en sejr! -Og det fortsatte!
  Jeg synes, at det er fantastisk, at man kan hvile i sig selv, uanset hvordan man ser ud. Jeg kunne bare ikke af frygt for de følgesygdomme, som overvægt kunne bære med sig <3

  • WintherDuen Indlægs forfatterSvar

   Hold nu op hvor er du sej !!
   Jeg følger med hos dig på IG og har godt lagt mærke til at der virkelig er sket meget – super flot !

   Ja det er jo selvfølgelig en af de dårlige ting ved at være plus size, altså sygdommene. Men jeg har bare fundet ud af at hvis jeg bliver ved med at slå mig selv i hovedet med en kæp og sige at jeg skal være tyndere, bliver jeg faktisk bare tykkere…
   Jeg har ikke fundet den rigtig måde for mig til at blive tyndere, men jeg har lært at “elske mig selv” og er sikker på at hvis jeg bare spisere lidt sundere og dyrker lidt form for motion, så skal det nok komme hen ad vejen! Det vigtigste for mig er bare at jeg ikke gemmer mig væk fordi jeg er tyk 😀

   • Madeleine Beer Svar

    Dét skal man heller ikke! ? Altså gemme sig væk, bare fordi man har et par overflødige kg! ? Jeg vejer også stadig lidt mere, end jeg gerne ville (sommeren var god ved mig ?) men det hindrer mig heldigvis ikke i at stråle og være glad for mig selv! Noget jeg absolut ikke kunne for et år siden ? Vi er alle smukke, uanset hvordan vi ser ud.. Og ja! Det første man skal gøre, hvis man gerne vil tabe sig er at sige, at man er smuk! Hvis man dunker sig selv oven i hovedet og alt det, så er der intet, der hjælper ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *