Kampen mod migræne – at leve med smerter


Jeg har lidt af migræne ligeså længe jeg husker, og det har altid været en stor del af mit liv – fordi jeg har haft det så ofte. Min mor har gjort ALT hele min barndom for at finde en måde at stoppe eller bare kunne mindske mine smerter en lille smule på.

Der er blevet brugt mange penge på diverse ting i håb om at jeg ikke skulle have hovedpine hver dag, samt migræne ca. 2-6 gange om måneden.

Vi har købt specielle sko med indlæg der skulle rette op på min holdning og mine lidt kalve-agtige knæ, specielle puder at sove med og sidde på, kontaktlinser og meget mere.

Jeg har gået til kiropraktor, fysioterput, akupunktur, massage osv osv. Men intet har kunne hjælpe indtil videre, noget har måske holdt det lidt nede i en periode, men et lidt tid er jeg så blevet immun overfor det og migræneanfaldne er kommet tilbage præcis som de plejede.

Da jeg blev gravid med Wilma for omkring 3 år siden, blev min migræne en del slemmere de første 3 måneder ? Men i det jeg kom ind i 2 trimester, var det som om både min hovedpine og min migræne nærmest forsvandt !

Både i de sidste måneder af min graviditet samt efter jeg havde født, var min migræne kun på besøg få gange – heldigvis!
Og tro mig det er en lettelse når man har levet med så mange smerter, at man pludselig kan gå en hel uge uden !!

Migrænen kom igen

For omkring 1 år siden, begyndte min hovedpine og mine migræneanfald at komme igen, ligeså ofte som før i tiden. Jeg måtte igen ty til medicinen, da det var den eneste måde jeg kunne holde smerterne nede, og være der for min datter. I en lang periode tog jeg en del Treo og migrænepiller, som jeg også tror var med til at jeg havde svært ved at blive gravid 2. gang.

Men jeg så ingen anden udvej, da det plager mig så meget, og når man er mor er der intet andet i verden der betyder noget end at man kan være 100% mor for ens barn.

Gravid igen

Migrænen og hovedpinen begyndte at tage til, og da jeg begyndt at få ondt i mine bryster kunne jeg ikke forstille mig andet end at jeg var gravid ! Jeg tog en graviditetstest og jeg var gravid igen, lykken var gjort, vi skulle have endnu et vidunder og Wilma skal være storesøster, vi er de lykkeligste i verden – der bare bare lige et problem. Min hovedpine blev kun værre og med en masse kvalme, svimmelhed og intet overskud var det virkelig hårdt at have så slem hovedpine og migræne oveni.

Nu er jeg i 18 uge og jeg har nærmest haft hovedpine HVER dag siden jeg blev gravid.

Jeg har været til lægen 4 gange, til kiropraktor 20 gange, købt nye indlæg til mine sko, en pude at sidde på osv. osv. men det enste der virker er desværre medicin.

Angsten for at tage smertestillende

Som mor og som gravid, tænker man enormt meget over hvad man gør og hvordan man mindst muligt skader sit foster og jeg har flere gange haft mareridt efter jeg har taget medicin. Man ved jo godt at det ikke er det bedste i verden at tage smertestillende når man er gravid, men når man er gravid, dårlig og mor til en bandit på 2 1/2 år, er det virkelig furstrrerende ikke at kunne gøre noget og være så dårlig hele tiden.

Jeg jeg altid har stor glæde af bloggen her, og Instagram og som regel altid får søde og postive svar, valgte jeg at skrive mit sidste blogindlæg –  “Smertestillende når man er gravid?

som altid fik jeg rigtig mange svar, både her på bloggen, Instagram, Facebook og privat – Mange tak! Mange skrev selvfølgelig at det ikke er godt at tage medicin når man er gravid, man skrev også at at Ipren slet ikke var en god idé når man er gravid, andre gav mig rigtig mange gode ideer til hvordan jeg skulle skære ned i mit medicin indtag, og alle var super søde og hjælpsomme.

Men jeg sad stadig tilbage med følelsen af at jeg har prøvet alt og at intet andet end medicin kunne tage det. Hvis jeg går i seng med hovedpine, vågner jeg bare op med migræne – intet ændrede på smerten med mindre jeg tog mine migrænepiller (selvfølgelig nogle jeg har fået specielt fordi jeg er gravid, men man må selvfølgelig ikke tage for mange)

Men hvordan ved man hvor mange der er for mange?

Dråben

Men da jeg onsdag morgen havde virkeligt mange smerter, ringede jeg til jordermøderene på Herlev Hospital – og i dét telefon bliver taget begynder jeg nærmest at tude, jeg forklarede hvordan jeg havde det, at jeg var bange for at skade mit foster men samtidig ikke kunne ligge på sofaen hele tiden, da jeg også har en datter, normalt kan de ikke hjælpe før man har været til 1. jordermoder samtale, men de kunne godt høre på mig at jeg virkelig havde brug for hjælp, så de var så søde at jeg fik en tid allerede torsdag morgen – hvilket jeg også tudede lidt over af ren glæde.

Kampen mod migræne

Det var som om at nu hvor jeg var så heldig at skulle til en migræne læge, så kunne jeg ligeså god gøre alle de ting jeg har tænkt på at gøre det sidste lange stykke tid. Så min søde mand og jeg planlage at hele torsdagen skulle bruges på “kampen mod migræne”.

Migrænelægen

Jeg havde tid hos migrænelægen torsdag 9.25 så efter vi havde afleveret Wilma i vuggestue tog vi til Herlev Hospital, og jeg glædet mig med samtidig var jeg også lidt nervøs. Jeg kommer ind til en meget sød læge, og hun beder mig om at fortælle min historie. Jeg er glad for at jeg har taget min mand med, for hormonerne i min gravide krop blandet med en masse smerter, og angst gør at jeg begynder at græde med det samme. Jeg prøver at forklare hvordan jeg har det og at jeg bare føler mig så magtesløs.

Efter en lang og meget behagelig samtale, vælger lægen at sygemelde mig, så jeg kan passe på mig selv og lillesøster inde i maven, jeg har fået en henvisning til Hovepineklinikken i Glostrup samt en “Hovedpinedagbog” som jeg skal udfylde til næste gang jeg skal snakke med hende igen.

Jeg føler mig i gode hænder, og ved at nu har jeg et sted jeg kan ringe hen hvis jeg har brug for noget rådgivning – virkelig en lettelse.

Inden jeg går spørger jeg lægen hvad hun tænker om migræne piercingen / Daith piercing – alle snakker om dem og jeg ville have gjort det uden at tøve hvis jeg ikke var gravid, men da jeg både har hørt for og imod med piercinger når man er gravid, tænker jeg at migrænelægen som er tilknyttet svangerskabsambulatoriet på Herlev Hospital må være en af dem der har mest forstand på det.

Lægen siger: ” Der er intet videnskabligt bevist mht. om piercingen hjælper – MEN DEN KAN IKKE SKADE, heller ikke når du er gravid, så den kan du sagtens få lavet” 

Briller

Jeg har altid godt vidst at mit syn ikke er det bedste, og min mands nytårsfortsæt var at jeg skulle have briller 😉 – og da mange siger at hvis man ikke ser så godt kan det være med til at give en hovedpine, så i vores kamp mod min migræne og hovedpine havde vi bestilt en tid hos Louis Nielsen i LyngbyJeg har engang ejet nogle meget dyre Prada biller, men jeg føler mig virkelig som verdens grimmest med briller. Jeg har et tykt hovede i forvejen, men når jeg tager briller på er det som om det bliver endnu tykkere, ellers er det bare fordi jeg bedre selv kan se hvor tyk jeg er 😛

Vi bliver mødt at de sødeste mennesker, som alle meget gerne ville hjælpe og da Tom skal til at hjælpe mig med valg af briller siger han ” Vi skal finde nogle briller som du kan lide 100%, ellers kommer du ikke til at gå med dem” får det mig til at føle mig i tygge hænder. Jeg har svært ved at finde nogle hvor jeg ikke synes jeg ligner en komplet idiot – men lige pludselig finder jeg nogle briller som jeg faktisk har lyst til at beholde på, det er selfølgelig også nogle af de dyreste, men lige meget hvor mange jeg prøvede var de de eneste jeg ville gå med. 

Så nu er der blevet bestilt briller og jeg glæder mig faktisk til at få dem, også fordi jeg faktisk ser en del bedre med dem 😛 og mange tak for rigtig god service i Louis Nielsen på Lyngby Hovedgade.

I får lige et billede af mig med dem, men I må love I ikke driller mig 😉

15909813_10154448073162933_41871654_n

Uden make up :O men brillerne er jeg ret vilde med – især når de ikke sidder på mig 😛

Migræne piercing

Det er torsdag og klokken er kun omkring halv 12, og vi har stadig 1 punkt tilbage på vores dagsorden, nemlig at jeg skal have den populære Daith piercing, jeg har overvejet det længe, men jeg er faktisk en kylling – jeg har huller i ørerne hvilket jeg fik da jeg var 12, men ellers har jeg ikke piercinger eller nogle tatovering overhovedet, og jeg har heller aldrig ønsket mig en – MEN hvis et hul i øret kan hjælpe på min hovedpine så er jeg frisk, eller det vil sige så gør jeg det.

Vi tog ind til The old barbershop i skindergade 36 i København, fordi min mand Rasmus kender Stine som står der inde og laver piercingerne. Jeg er mega nervøs, og jeg prøver hele tiden at sige til mig selv “Amanda du har født et barn, så kan du også få en piercing”

Stine er super søde, og virkelig god til at forklare hvordan det foregår og at det er meget forskelliget, om det hjælper og hvilket øre kunderne får det i. Jeg er lige ved at besvime, men det er før Stine overhovedet rør ved mig, jeg er VIRKELIG en kylling, men jeg tager en dyb indånding og Stine laver piercingen og det er slet ikke særlig slemt !

15909674_10154450654972933_1264312495_n

Så nu har jeg fået fået piercing og briller – begge ting som jeg aldrig havde troet jeg skulle have !

Jeg håber at disse ting kan være med til at min hovedpine og migræne kan mindskes, jeg håber også at alle os der lider af migræne måske kunne hjælpes ad og dele vores gode erfaringer. En ting er at have migræne til hverdag, men en anden ting er altså at have det når man er gravid.

Hvis du lider af migræne, har nogle spørgsmål eller måske selv har nogle gode idéer du vil dele, så kontakt mig endelig på mail Wintherduen@hotmail.com eller skriv en kommentar herunder – jeg skal nok love at holde jer opdateret her på bloggen.


Intet i dette indlæg er sponsoreret alt er skrevet udfra egen fri vilje med en rigtig god service.

God dag

-/Amanda Winther Due

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *